Follow Me
TOP
Image Alt

Η ζωή στην Πάλαιρο

Πληροφορίες

Η Πάλαιρος, μια γραφική μικρή πόλη που βρίσκεται στη δυτική ακτή της ηπειρωτικής Ελλάδας, βρίσκεται υποβλητικά σε ένα συναρπαστικό σκηνικό με πανέμορφες και γαλήνιες όψεις και τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου. Ελιές, αμπέλια και πεύκα απλώνονται μέχρι τις εντυπωσιακές αμμώδεις παραλίες. Παραθαλάσσια μπαρ, εστιατόρια και caes βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια. Πολλές από τις παλιές παραδόσεις της πόλης διατηρούνται ζωντανές και αναλλοίωτες από τον ντόπιο πληθυσμό σήμερα, δίνοντας στο χωριό τον δικό του μοναδικό χαρακτήρα. Ο χρόνος έχει τελείως διαφορετικό νόημα σε αυτή την ευχάριστη και γοητευτική ατμόσφαιρα και τη χαλαρή διαδρομή ζωής της Πάλαιρου και των παραδοσιακών ταβερνών και των μικρών σοκάκια της. Η Πάλαιρος, βρίσκεται σε πολύ κεντρική τοποθεσία στην περιοχή, καθιστώντας την ιδανική για σύντομες εξορμήσεις στο παρακείμενο νησί της Λευκάδας, που χωρίζεται από την ηπειρωτική χώρα με μια πλωτή γέφυρα 50 μέτρων. Η Πρέβεζα, η Πάργα, το Μεσολόγγι και πολλά άλλα σημεία ενδιαφέροντος είναι εύκολα προσβάσιμα με αυτοκίνητο και προσφέρουν υπέροχους προορισμούς για ημερήσιες εκδρομές. Σε σύντομες διαδρομές μπορείτε να επισκεφθείτε μερικούς σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της χώρας και να απολαύσετε πεζοπορία σε όμορφα τοπία.

rent-boat-vourvourou2
Madalena 2

Παραλίες στην Πάλαιρο

Πεζοπορία στην Πάλαιρο

Πολλοί από τους πελάτες μας, που επισκέπτονται τακτικά την Πάλαιρο, επιλέγουν να μείνουν εκεί τον Μάιο ή τον Σεπτέμβριο για να απολαύσουν την εμπειρία της ανακάλυψης τοπικών τρόπων ζωής και νέων μερών του νησιού με τα πόδια, χωρίς την έντονη ζέστη των καλοκαιρινών μηνών. Επομένως, κανονίσαμε δύο ειδικές διακοπές με τα πόδια αυτούς τους μήνες για όσους από εσάς θέλετε μια πιο εξατομικευμένη εισαγωγή στην κρυμμένη ομορφιά της Πάλαιρου.
Καθημερινοί περίπατοι (δύο φορές την εβδομάδα), με μέσο όρο πέντε ώρες ανά βόλτα συνολικά, θα μυήσουν τον πιο περίεργο επισκέπτη της Πάλαιρου στην ιστορία, τη μυθολογία, τις εκκλησίες, τους αμπελώνες, τις παραλίες, τα ελαιοτριβεία, τους ανεμόμυλους, τη χλωρίδα και την πανίδα της Πάλαιρου. Σε χαλαρούς ρυθμούς θα γίνουν διαλείμματα για να απολαύσετε εκπληκτική θέα και μεσημεριανό γεύμα (πληρωμένο τοπικά) σε παραδοσιακές ταβέρνες.
Αν και οι περισσότερες βόλτες βαθμολογούνται ως εύκολες έως μέτριες, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν καλή υγεία και καλή φυσική κατάσταση. Για μέτριους και δύσκολους περιπάτους απαιτούνται μπότες πεζοπορίας και συνιστώνται στιβαρά παπούτσια ή γυμναστήρια για μικρότερα μονοπάτια. Σε κάθε βόλτα να έχετε μαζί σας καπέλο, νερό και αντηλιακή κρέμα και μακρύ παντελόνι.

Τοποθεσίες για περπάτημα:
1. Άγιος Δημήτριος
Στους πρόποδες των Ακαρνανικών Ορέων ή Τσίρικα όπως συχνά αποκαλείται από τους ντόπιους, κατοικείται η Μονή του Αγίου Δημητρίου.
Τρόπος: Ξενοδοχείο – Άγιος Δημήτριος – Άγιος Νικόλαος – Σπήλαιο Κατσαντώνη-Αρχαία Πάλαιρο.
Στην επιστροφή φαγητό και χαλάρωση στο σημείο του Αγίου Νικολάου.
2. Κεκροπούλα
Η πρώτη επίσκεψη είναι στην αρχαία πόλη Κεκροπούλα, μέρος του δήμου Παλαίρου και ένα μέρος όπου κάποτε βασίλευε ο βασιλιάς Κεχρόπα. Αυτά τα αρχαία μνημεία λειτουργούν ως υπενθύμιση καθώς και άλλα αρχαία ερείπια της Κεκροπίας, όπως το κάστρο της Κεχροπούλας. Μπορείτε επίσης να δείτε τον πύργο της πύλης του διπλού περιβόλου της πόλης της Ακαμανικής. Περαιτέρω πρόσφατες αρχαιολογικές ανασκαφές αποκάλυψαν την ιδιαίτερη σημασία της ανακάλυψης της αρχαίας πόλης Κεκροπίας. Εκτίθενται αντικείμενα ιστορικής αξίας. Στην επιστροφή φαγητό και χαλάρωση στην ταβέρνα του χωριού Πογωνιά.
Σε κάθε βόλτα να έχετε μαζί σας καπέλο, νερό και αντηλιακή κρέμα και μακρύ παντελόνι. Εάν προτιμάτε να κάνετε ένα πικνίκ περπάτημα, πάρτε μαζί σας καλάθι για μεσημεριανό γεύμα.

Εκδρομές με ποδήλατο

Dionysos, the son of Zeus and Semele, bestowed on making the gift of wine so that men might forget their sorrows”. For wine and nature lovers let’s take a bicycling tour to Gerokostopoulos Vineyard. After breakfast, with the bicycles and helmets provided by Paleros Travel let start a different tour for different people… We start at 10:30 and arrived there at about 11:30am having an interesting tour of the vineyard.

Ο αμπελώνας του Γεροκωστόπουλου βρίσκεται σε ένα μικρό λόφο λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πάλαιρο, κοντά στα αρχαία ερείπια της Πάλαιρου με την ονομασία «Κεκροπούλα» και βλέπει στην ήσυχη περιοχή της Πάλαιρου. Ο αμπελώνας του Γεροκωστόπουλου βρίσκεται σε ένα μικρό λόφο λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πάλαιρο, κοντά στα αρχαία ερείπια της Πάλαιρου με την ονομασία «Κεκροπούλα» και βλέπει στην ήσυχη περιοχή της Πάλαιρου. Είναι ένας ιδιόκτητος και προσεγμένος αμπελώνας 5 στρεμμάτων με διακεκριμένες ποικιλίες που επικρατεί σε χρήση αποκλειστικά σταφυλιών αυτών των ποικιλιών για την παραγωγή κρασιού.
Ο αμπελώνας είναι ένα φυσικό περιβάλλον γεμάτο άγρια ζωή και συγκεκριμένα φωλιές από πέτρινες ταρσές. Το έδαφος αυτών των πλαγιών προέρχεται από προσχώσεις της γύρω υδάτινης περιοχής, ενώ ο ήπιος χειμώνας και το ζεστό καλοκαίρι δημιούργησαν ένα ιδανικό οικοσύστημα για την καλλιέργεια των αμπελώνων. Τα κρασιά του οινοποιείου παράγονται από σταφύλια που καλλιεργούνται με βιολογικό τρόπο. Θα ενημερωθούμε για τη διαδικασία παλαίωσης των κρασιών σε ένα από τα θησαυροφυλάκια κρασιών μέσα στο οινοποιείο που θα επισκεφτεί κάποιος εκείνη την ώρα και φυσικά έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά της Ένωσης υπό την καθοδήγηση του οινολόγου του εργοστασίου.

Οι ιδιαίτερες αρετές της περιοχής της Πάλαιρου καιρίζουν από την επιτυχία της στη δημιουργία μιας λεπτής ισορροπίας μεταξύ της πυκνότητας των αμπελιών και της καλής ποιότητας του εδάφους. Επιπλέον, οι κύριοι της κάβας είναι ικανοί να αναμειγνύουν κρασιά της περιοχής από διαφορετικούς αμπελώνες και διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών και στη συνέχεια ωριμάζουν το κρασί.
Οι κύριες ποικιλίες που χρησιμοποιούνται στα κρασιά Γεροκωστόπουλου είναι:
• Merlot • Cabernet • Ροδίτης • Αγιωργίτικο • Μαλαγούζα και Μοσχάτο.

Για να τελειώσουμε αυτή την απολαυστική περιήγηση, δοκιμάσαμε το λευκό κρασί τους, θα είναι εξαιρετικό!
Οι εκδρομές επικεντρώνονται στη δοκιμή κρασιών υψηλής ποιότητας, ενώ μαθαίνουν για την πλούσια ιστορία της περιοχής, τις τεχνικές καλλιέργειας σταφυλιού και τη διαδικασία παραγωγής κρασιού. Πρόκειται για έναν οικογενειακά διοικούμενο αμπελώνα με ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα που δίνει στους επισκέπτες περισσότερες από βασικές γνώσεις για την αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή κρασιού. Θα μάθετε για το μοναδικό κλίμα, τον χαρακτήρα και την ιστορία των αμπελώνων μας και τη φιλοσοφία της Οικογένειας Γεροκωστόπουλου για βιώσιμη και εντατική καλλιέργεια.

Απολαύστε πέντε κρασιά, μεταξύ των οποίων γνωστή ελληνική ποικιλία όπως Αγιωργίτικο, Μαλαγούζα, Αττική και επιτραπέζιο σταφύλι.
Υπηρεσίες που περιλαμβάνονται:
• Ποδήλατα και κράνη που παρέχονται από την Paleros Travel.
• Οι υπηρεσίες τοπικών αγγλόφωνων ειδικών κρασιού στις επισκέψιμες αυλές κρασιού.
• Δωρεάν μπουκάλι κρασί
Λάβετε υπόψη ότι αυτό το δρομολόγιο υπόκειται σε αλλαγές κατά την κρίση του αρχηγού της εκδρομής, σύμφωνα με τις τοπικές και καιρικές συνθήκες

Ιστιοπλοΐα στην Πάλαιρο

Κύριο χαρακτηριστικό των ακτών του Ιονίου είναι η μοναδική τους ποικιλομορφία (παραλίες που εκτείνονται σε πολλά χιλιόμετρα, μικροί όρμοι και κολπίσκοι, αμμώδεις παραλίες με αμμόλοφους, βότσαλα, παράκτιες σπηλιές που περιβάλλονται από απόκρημνους βράχους και, παράκτιους υγροτόπους) και τα καθαρά και διάφανα νερά τους που τα έχουν κάνει διάσημα και εξαιρετικά δημοφιλή σε όλο τον κόσμο.
Το Yachting στην Πάλαιρο έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία δέκα χρόνια και η ναύλωση γιοτ έχει δημιουργήσει μια μικρή επιχείρηση στο λιμάνι της Πάλαιρου, προσφέροντας δρομολόγια που ταιριάζουν και στον πιο απαιτητικό ναυτικό.
Η Πάλαιρος έχει να προσφέρει πολλά στον ιστιοπλοϊκό, όχι μόνο λόγω των υπέροχων φυσικών της αξιοθέατων στο Ιόνιο, αλλά και χάρη στις άμεσα διαθέσιμες προμήθειες, τόσο στα νησιά όσο και στην ηπειρωτική χώρα.
Το Paleros travel συνεργάζεται με τον στολίσκο Odysseus & bareboat Charter. Αυτή η εταιρεία έχει τη βάση της στο λιμάνι της Πάλαιρου.
Το Ιόνιο Πέλαγος με τα όμορφα νησιά του είναι ιδιαίτερα γνωστό ως ο «παράδεισος των ιστιοπλοϊκών»… είναι αγαπημένος προορισμός για διακοπές με ιστιοπλοΐα. Εδώ, ο Odysseus οργανώνει ναύλωση γυμνού σκάφους και ένα πολύ δημοφιλές πρόγραμμα στολίσκου.
Η Πάλαιρος βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία στο βόρειο τμήμα του Ιονίου καθώς και στο νότιο τμήμα κοντά στη Λευκάδα, καθιστώντας εύκολη την πρόσβαση σε νησιά όπως η Ιθάκη, η Κεφαλονιά και η Ζάυνθος.
Οι στολίσκοι του Odysseus δεν είναι εντελώς ανερχόμενοι και σας επιτρέπουν να επιλέξετε τη δική σας διαδρομή και χρονοδιάγραμμα για την άφιξη στον προορισμό της κάθε ημέρας. Εν ολίγοις, όλα τα πλεονεκτήματα της ανεξάρτητης ιστιοπλοΐας συν την υποστήριξη έμπειρης βοήθειας εάν τη χρειάζεστε.
Πλεονεκτήματα των διακοπών με ιστιοπλοϊκό Οδυσσέα:
• Κορυφαία, πλήρως εξοπλισμένα γιοτ
• Μεγάλη ποικιλία από κρουαζιέρες για να διαλέξετε
• Φιλική ατμόσφαιρα
• Μια από τις πιο ασφαλείς και όμορφες θάλασσες στον κόσμο

Καταδύσεις στην Πάλαιρο

Το Paleros travel συνεργάζεται με τους επαγγελματίες Δύτες στην Πάλαιρο και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες της Πάλαιρου να παρακολουθήσουν μαθήματα κατάδυσης με το Submerged Scuba. Είναι το κέντρο καταδύσεων Padi Gold Palm 5 αστέρων που βρίσκεται στην Πάλαιρο, έτσι ώστε πλέον να μπορείτε να βιώσετε τα ζεστά, καθαρά νερά του Ιονίου τόσο από πάνω όσο και από κάτω από την επιφάνεια. Γίνετε μέλος της έμπειρης, επαγγελματικής ομάδας τους και θα σας καθοδηγήσουν στον κόσμο κάτω από τα κύματα!

Προγράμματα και Μαθήματα

Το Submerged Scuba έχει κάτι για όλους. Είτε δεν έχετε κάνει ποτέ κολύμβηση με αναπνευστήρα στο παρελθόν είτε είστε πλήρως πιστοποιημένοι δύτες, έχουν μια σειρά μαθημάτων και προγραμμάτων που ταιριάζουν στο επίπεδο και την εμπειρία σας. Τα μαθήματα και τα προσόντα που διδάσκουν είναι αποδεκτά παγκοσμίως και η PADI είναι ο πιο αναγνωρισμένος και σεβαστός οργανισμός εκπαίδευσης δυτών . Προγράμματα 1. Bubblemarker 1 ώρα. Όλες οι καταδυτικές τους δραστηριότητες είναι διαθέσιμες σε παιδιά άνω των 10 ετών. Είναι τέλειο για να μυήσετε τα παιδιά στις χαρές της υποβρύχιας αναπνοής! 2. Ανακαλύψτε το Scuba Diving ½ ημέρα. Μετά από μια ώρα θεωρίας και μια ώρα εξάσκησης βασικών δεξιοτήτων στην πισίνα, θα είστε έτοιμοι να ανοίξετε τη θάλασσα υπό την άμεση επίβλεψη ενός από τους εκπαιδευτές μας. Εξερευνήστε τα ημιδιαφανή νερά του κόλπου της Πάλαιρου, αναζητώντας χταπόδι, αστερόψαρα μια πληθώρα ζωντανών ψαριών που κατοικούν στην περιοχή. 3. Καταδύσεις 1 & ½ ημέρες. Μόλις ολοκληρώσετε το μάθημα, επαληθεύεστε να βουτήξετε 12 μέτρα υπό την άμεση επίβλεψη του επαγγελματία Padi. 4. Advanced open water 3 πρωινά. Αυτό το επιπλέον μάθημα σας προσφέρει καταδυτικές δεξιότητες και περαιτέρω εποπτευόμενη εμπειρία σε διαφορετικά περιβάλλοντα κατάδυσης. 5. Νυχτερινή κατάδυση η μεθυστική αίσθηση της κίνησης μέσα στο σκοτεινό νερό, σκοντάφτοντας πάνω σε εξαιρετικά πλάσματα της νύχτας που φαίνονται σαν από το διάστημα. Τοποθεσίες καταδύσεων • Κόλπος της Παρασκευής – για αρχάριους • Μεγάλος αδερφός • Νησιά Αδελφού • Άγιος Νικόλαος • Η κορυφή • Η Εκκλησία • Σπήλαιο Λευκάδας

Θαλάσσια σπορ

Το Paleros Watersports θα σας δώσει την ευκαιρία να απολαύσετε πολλά διαφορετικά θαλάσσια σπορ – 11 δραστηριότητες σε μια χαμηλή τιμή! Εγγυημένα για να σας διασκεδάσει!

Το Paleros Water Sports βρίσκεται στην παραλία Ποταμάκι ανάμεσα στην Πάλαιρο και το χωριό Πωγωνιά. Είναι ανοιχτό από τις 10 π.μ. έως τις 19 μ.μ. • Απολαύστε κολύμβηση με αναπνευστήρα στα νερά του Ιονίου γύρω από ένα ναυάγιο πλοίου με ρηχά νερά • Θαλάσσιο σκι, μπανάνα, βόλτα με σκάφος • Γόνατο πίσω από τα σκάφη του σκι • Windsurf, καγιάκ και ιστιοπλοΐα Sunfish Sailboat • Για μικρά τα παιδιά και οι νέοι προσφέρουμε μια σειρά από δράσεις στο νερό • Εξασκείται η ασφάλεια αλλά και η διασκέδαση. • Θαλάσσιο σκι και wake board για αρχάριους και προχωρημένους σκιέρ, • Κανό, • Νέο! Θαλάσσιο πάρκο.

paleros-travel-watersports2
paleros-travel-watersports-3

Συμπέρασμα

Συναντώντας τους δρομείς του Sunset's Ski Boat & Wave, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, εκ περιτροπής. Οδηγίες για όλες τις δραστηριότητες παρέχονται από τους καπετάνιους του Palers Watersports που είναι όλοι αδειοδοτημένοι για όλες τις θαλάσσιες δραστηριότητες. Θέλουν να παραμείνετε ασφαλείς διασκεδάζοντας στον ήλιο! Τα φιλικά και ευγενικά πληρώματα σας ενθαρρύνουν να κάνετε όλα τα είδη αθλημάτων όσο το δυνατόν περισσότερο. Ωστόσο, όταν είστε κουρασμένοι από όλες τις δραστηριότητες… ανάμεικτα ποτά, παγωμένα ποτά και εμφιαλωμένη μπύρα είναι διαθέσιμα για αγορά στο επάνω ηλιόλουστο μπαρ. επιβιβαστείτε στο Party Boat! Αποκτήστε εισιτήριο σήμερα και κάντε όλα τα θαλάσσια σπορ Paleros! Εγγυημένα για να σας φθείρει!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Έχετε κάποια σχόλια ή ερωτήσεις για εμάς; Θα θέλαμε να ακούσουμε νέα σας! Μην ντρέπεσαι! Μη διστάσετε να μας στείλετε ένα μήνυμα!

    You don't have permission to register
    This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.