Μονοήμερη εκδρομή Μετέωρα – Μέτσοβο

Paleros Travel - Excursion - Meteora

Μονοήμερη εκδρομή Μετέωρα – Μέτσοβο

Χαρακτηριστικά

Αναχώρηση

08:00

Επιστροφή

19:30

Διάρκεια

11 ώρες και 30 λεπτά

Περιοχή

Μετέωρα

Paleros Travel - Excursion - MeteoraΓια τους επισκέπτες μας που κάνουν τiς διακοπές τους στην Πάλαιρο αξίζει μια μέρα να την αφιερώσουμε στα Μετέωρα και το Μέτσοβο. Τα μοναδικά στον κόσμο Μετέωρα μοιάζουν με θεόρατα γλυπτά που δεσπόζουν πάνω από την Καλαμπάκα.

Θα επισκεφθούμε τη ΜΟΝΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΤΕΩΡΟΥ τη μεγαλύτερη μονή του συγκροτήματος των Μετεώρων, του 14ου αι. και στη συνέχεια τη ΜΟΝΗ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ με το επιβλητικό καθολικό της αγιορείτικου τύπου.

Επόμενος προορισμός μας το Μέτσοβο.

Tο Μέτσοβο χτισμένο πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Τύμφη, αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Ελλάδας καθώς και ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Ηπείρου.

Ο παραδοσιακός του χαρακτήρας έχει διατηρηθεί σε σημείο που εντυπωσιάζει, ενώ γύρω απλώνεται ένα φυσικό τοπίο με μοναδική ομορφιά.

Ο επισκέπτης συναντά ακόμη ανθρώπους που κρατούν τα παραδοσιακά έθιμα, φορούν τοπικές φορεσιές, δίνοντας έτσι μια φυσιογνωμία στην πόλη τους που δεν συναντάται πουθενά αλλού.

Στην «Κάτω Γειτονιά» του Μετσόβου, στεγάζεται η Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ. Οι 250 πίνακες και τα γλυπτά των σημαντικότερων Ελλήνων καλλιτεχνών του 19ου και του 20ου αιώνα (όπως Λύτρα, Γύζη, Ιακωβίδη, Παρθένη κ.ά.), δίνουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να γνωρίσει την πορεία της Ελληνικής ζωγραφικής αυτής της περιόδου.

Οι εκκλησίες του Μετσόβου είναι λαμπρά δείγματα τέχνης. Στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου, κάτω από τη σκιά του πελώριου πλάτανου, μίλησε για πρώτη φορά στους Μετσοβίτες ο Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Απόστολος της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, Προφήτης του μέλλοντος του Γένους. O Κοσμάς ο Αιτωλός, έφτασε, αυτός Καλόγερος, κρατώντας ένα αξίνι ν΄αρχίσει να γκρεμίζει μια εκκλησία κραυγάζοντας «Σχολείο θα χτίσετε. Σχολείο. Δίχως σχολείο ούτε θρησκεία μπορείτε να έχετε». Χάρις το ζήλο του Εθναπόστολου Κοσμά – του Πατροκοσμά, όπως τον αποκαλούσανε δημιουργηθήκανε στα μαύρα χρόνια της οθωμανικής σκλαβιάς 200 σχολεία, 200 φάροι του Γένους!

Μετά από ένα πολύωρο ταξίδι «πίσω στο χρόνο» επιστρέφουμε αργά το βράδυ στην Πάλαιρο για να διηγηθούμε στους φίλους μας τις εντυπώσεις μας και να δείξουμε τις αναμνηστικές μας φωτογραφίες.

Η ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΑΣ

Ξενοδοχεία

Paleros Travel - Accomodation - Hotels

Villas

Paleros Travel - Accomodation - Studios

Διαμερίσματα

Paleros Travel - Accomodation - Apartments

Camping

Paleros Travel - Accomodation - Apartments

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ

Αυτοκίνητα

Paleros Travel - Rent a car

Σκάφη

Paleros Travel - Rentals - Rent boat

Scooter

scooter

Ποδήλατα

Paleros Travel - Rentals - Bikes

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ

Η ζωή στην Πάλαιρο

Paleros Travel - Life in Paleros

Παραλίες

paleros-travel-paleros-beaches

Ιστορικά αξιοθέατα

Paleros Travel - Historic - Archaeologic Places

Αγροτουρισμός

Paleros Travel - Agrotourism

Γάμος στην Πάλαιρο

Paleros Travel - Services - Weddings

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ – TAXI

Paleros Travel - Services - Transportation Services