ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Πεζοπορίες

PalerosTravel - Activities - Walking holidays

Το εξωτερικό  τμήμα της Παλαίρου θεωρείται ο παράδεισος για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Αμέτρητα μονοπάτια που περνούν λόφους, βουνά ,εκκλησίες, μνημεία θα κάνουν τις διακοπές σας ξεχωριστές. Οργανωμένες πεζοπορικές αποδράσεις είναι διαθέσιμες.

Σε μέρη όπου η πεζοπορία είναι κάτι συγκλονιστικό και η τεχνολογία αποτελεί προσβολή για τη μνήμη των Κενταύρων της μυθολογίας μας, προτείνουμε κάποιες διαδρομές μέσα από κακοτράχαλα μονοπάτια, που όμως δε στερούνται φυσικής ομορφιάς, χιλιόμετρα μακριά από τον τουριστικό καταιγισμό και με τον απαραίτητα εξοπλισμό.

Δες περισσότερα
Paleros Travel - Activities - Walking
paleros-travel-activities-walking-3

Το Paleros Travel σας προτείνει:

  • Αγ.Δημήτριος – Αγιος Νικόλαος – Σπηλια Κατασαντώνη – Αρχαία Πάλαιρο.
  • Λιμάνι της Παλαίρου – Αρχαια Κεκροπούλα
  • Λιμάνι της Παλαίρου – Αγ.Δημήτριος

Η καλύτερη ώρα της μέρας για πεζοπορία είναι νωρίς το πρωί.
Απαραίτητο εξοπλισμό: Αθλητικά παπούτσια, γυαλιά ηλίου, καπέλο, νερό, φωτογραφική μηχανή.

Ποδηλασία

Paleros Travel - Activities - Bicycle

Το ποδήλατο μπορεί να είναι μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση για να μπορέσετε να ανακαλύψετε μονοπάτια, διαδρομές και δρόμους στα οποία διαφορετικά δεν θα μπορούσατε να πάτε.

Άλλωστε δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι αποφασίζουν να κάνουν διακοπές με ποδήλατο για να επισκευθούν τοποθεσίες λιγότερο αναπτυγμένες τουριστικά και να γνωρίσουν ερημικές παραλίες ακόμα και στην αιχμή της σεζόν.

Δες περισσότερα

Με το ποδήλατο μπορείς να πας σε μέρη που μόνο περπατώντας θα ανακάλυπτες, μπορείς να νιώσεις τον τόπο και τους ανθρώπους του, μπορείς να αισθανθείς την ηρεμία και τη γαλήνη, και να ανακαλύψεις  ερημικές παραλίες. Στην Πάλαιρο μπορείτε να βρείτε ποδήλατα προς ενοικίαση στο «Paleros Travel» για όλη την οικογένεια σας.

Διαδρομές που σας προτείνει το Paleros Travel:
  • Λιμάνι Παλαίρου προς Πογωνιά
  • Πάλαιρο προς Μύτικα
  • Πάλαιρο προς Βόνιτσα
  • Επίσκεψη στο κτήμα «Γεροκωστόπουλος»

Ιστιοπλοΐα

Paleros Travel- Activities - Sailing

Η Πάλαιρος θεωρείται τα ιδανικό μέρος  για τους σερφίστες, από αρχάριους έως έμπειρους. Ένας μοναδικός συνδυασμός δυνατού αέρα με χαμηλό κυματισμό θα σας επιτρέψει να ξεδιπλώσετε τις τεχνικές σας.

Δες περισσότερα

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες για να κάνετε ιστιοπλοΐα καθώς ενοικιάζονται βάρκες κάθε μεγέθους στους τουρίστες και παραλία «Ποταμάκι».

Με τα ιστιοφόρα σκάφη μπορείτε να ανακαλύψετε ερημικές παραλίες και περιοχές της ακτής στις οποίες δεν μπορείτε να φθάσετε από την στεριά.

Η Πάλαιρος  δεν είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη στους ανέμους, αλλά το απόγευμα όταν πνέει άνεμος μπορείτε να κατευθυνθείτε προς τα λιμάνια κατά μήκος της ακτής Βουνάκι – Πογωνιά.

Εξαιτίας του κλίματος, την ομορφιά του τοπίου, τα κρυστάλλινα και ήρεμα νερά τον άνεμο αποτελεί σίγουρα το ιδανικό μέρος για τους λιγότερο έμπειρους που θέλουν να αφοσιωθούν σε αυτή την δραστηριότητα.

Για να ενοικιάσετε ένα ιστιοφόρο σκάφος θεωρείται απαραίτητο το ναυτικό δίπλωμα.

Paleros Travel - Activities - Sailing

Καταδύσεις

Paleros Travel - Activities - Scuba diving

Οι οπαδοί των υποβρύχιων καταδύσεων μπορούν να απευθυνθούν στο diving centre για να θαυμάσουν τον βυθό του Ιονίου.
Για όλους όσους επιθυμούν να κάνουν μαθήματα στο κέντρο κατάδυσης θα έχουν  στην διάθεση τους όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό και εξειδικευμένους εκπαιδευτές!

Δες περισσότερα

Καταδυτικά Σημεία

Κόλπος Αγίας Παρασκευής
Αυτός ο προστατευμένος, κλειστός κόλπος είναι μια ιδανική τοποθεσία για αρχάριους. Η κατάδυση αρχίζει στα ρηχά και στη συνέχεια, μετά από λίγο κολύμπι, βρίσκεστε σε ένα περιβόλι σφουγγαριών που σφύζει από ψάρια, ασπόνδυλα και φύκια.

Αδελφονήσια
Αρέσουν πολύ στους εκπαιδευτές μας οι καταδύσεις σ’ αυτή τη μικρή ομάδα νησιών. Επειδή είναι περιοχή που απαγορεύεται η αλιεία, η μάζα του πληθυσμού των ψαριών είναι εντυπωσιακή.

Άγιος Ιωάννης Πογωνιάς
Με ονομασία που οφείλεται στην παλιά ελληνική εκκλησία που βρίσκεται στον κόλπο, η τοποθεσία αυτή είναι ιδανική για αρχάριους που χρειάζονται προστατευόμενες συνθήκες και ρηχά νερά για την πρακτική τους εξάσκηση.

Άγιος Νικόλαος
Για τον δύτη που έχει κάποια εμπειρία και θέλει να πάει λίγο πιο βαθιά, το νησί του Άγιου Νικολάου προσφέρει την καλύτερη τοιχο-κατάδυση στον κόλπο. Η κατακόρυφη επιφάνεια του βράχου ξεκινά από τα 5 μέτρα περίπου και βυθίζεται στα 20 μέτρα, με αμέτρητες γωνιές και σχισμές σε όλη την επιφάνεια που αποτελούν ιδανικές φωλιές όλων των ειδών θαλάσσιας ζωής.

Πυργίσκος
Αόρατη από την επιφάνεια, μια κορυφή υψώνεται από τα βάθη του Ιονίου και φτάνει μέχρι και 10 μέτρα κάτω από την επιφάνεια. Το υποθαλάσσιο ύψωμα σφύζει από υδρόβια ζωή που συμπεριλαμβάνει μεγάλα κοπάδια από ψάρια διαφόρων ειδών, μπαρμπούνια και σφυρίδες.

Σπηλιά Λευκάδος
Αυτή η συναρπαστική τοποθεσία κατάδυσης ξεκινάει με μια τοίχο-κατάδυση περίπου 30 μέτρα βάθος, όπου θα δείτε μια σπηλιά πριν ξεκινήσετε μια ανοδική πορεία σε έναν μακρύ διάδρομο.Και αυτή η κατάδυση μπορεί να γίνει ως Κατάδυση Περιπέτειας στο πλαίσιο του προγράμματος Advanced Open Water Diver της PADI

Θαλάσσια σπορ

Paleros Travel - Activities - Watersports

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ

Αυτοκίνητα

Paleros Travel - Rent a car

Σκάφη

Paleros Travel - Rentals - Rent boat

Scooter

scooter

Ποδήλατα

Paleros Travel - Rentals - Bikes

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ – TAXI

Paleros Travel - Services - Transportation Services

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ

Η ζωή στην Πάλαιρο

Paleros Travel - Life in Paleros

Παραλίες

paleros-travel-paleros-beaches

Ιστορικά αξιοθέατα

Paleros Travel - Historic - Archaeologic Places

Αγροτουρισμός

Paleros Travel - Agrotourism

Γάμος στην Πάλαιρο

Paleros Travel - Services - Weddings